samenlimburg
Ideeën en kracht

Ideeën en kracht

Ideeën en kracht, onze inspiratiedag voor mensen met goesting vindt plaats ...

meer

nieuws!

Al meer dan 12.000 gezinnen kopen samen groene energie

Groepsaankoop groene energie is schot in de roos

woensdag 11 mei 2011

Logo samenstroom

Gezinnen uit Limburg en Vlaams-Brabant schrijven zich massaal in voor de groepsaankoop groene energie, die georganiseerd wordt door sp.a. Nu reeds tekenden meer dan 12.000 gezinnen in op de groepsaankoop. Men kan zich nog inschrijven tot en met 31 mei.

Dit voorjaar organiseert sp.a Limburg samen met ABVV Limburg en sp.a Vlaams-Brabant een groepsaankoop groene energie onder de gezamenlijke noemer "samenstroom".

Gedeputeerde Walter Cremers (sp.a), trekker van deze actie in Limburg, noemt de actie een schot in de roos: "Al meer dan 12.000 gezinnen schreven zich in voor de groepsaankoop. Hoe meer mensen zich inschrijven, hoe interessanter de prijs wordt. Eerdere groepsaankopen toonden aan dat de deelnemers er een flink stuk door kunnen besparen: gemiddeld 200 euro per jaar."

Succesvolle infoavonden

De infoavonden samenstroom, die men in heel Limburg organiseert lokken veel geïnteresseerden.

Walter Cremers: "We merken dat de mensen, die naar onze infoavonden komen, sterk geïnteresseerd zijn en het initiatief van de groepsaankoop aangrijpen om de markt te bevragen. In de wetenschap dat men gemiddeld jaarlijks 200 euro kan besparen, waardeert men de actie ten volle."

Er worden nog tot eind mei infoavonden georganiseerd in Herk-de-Stad, Wellen, Tongeren en Tessenderlo. Meer info over deze avonden is terug te vinden op www.samenstroom.be.

Beloning voor 4000ste inschrijver

Amper 1 maand na de lancering van de groepsaankoop groene energie tekenden al ruim 3800 Limburgse gezinnen in. Per dag komt dit op gemiddeld 115 inschrijvers.

Walter Cremers: "We hopen nog veel meer gezinnen te bereiken met onze actie. Onze 4000ste inschrijver in Limburg belonen we met een mandje vol lekkere verwenproducten. En vanaf dan geven we elke 250ste inschrijver een beloning."

Limburg en Vlaams-Brabant samen tellen nu al meer dan 12.000 geïnteresseerde gezinnen voor de groepsaankoop. Wie inschrijft en daarna ook nog familie, vrienden of kennissen overtuigt om dit te doen, maakt kans op het winnen van een bijzondere satdsfiets.

Inschrijven kan nog!

Iedereen met een particulier contract kan zich nog inschrijven tot en met 31 mei (middernacht) via www.samenstroom.be of via 011 30 10 94.

Op 1 juni vindt dan de online veiling plaats waarbij energieleveranciers een prijsvoorstel kunnen doen. Na de veiling krijgt men een persoonlijke offerte van de goedkoopste leverancier. Op basis van dat voorstel beslist men of het de moeite waard is om over te stappen naar die leverancier.

  

Stickeractie van vzw Curieus om buren spullen van mekaar te laten lenen

Waarom allemaal een boormachine kopen of een keukenrobot? Waarom niet gewoon buurtje leen spelen? VZW curieus komt nu met een stickeractie om het buren makkelijker te maken om spul ... meer

515 Limburgers volgen opleiding groepsbegeleider en seingever

Het steeds drukkere verkeer maakt ook de rol van vrijwilligers die groepen wandelaars, fietsers en motorrijders begeleiden of die als seingever optreden bij wielerwedstrijden compl ... meer

Provinciale kunsthumaniora start afdeling muziek

“De Provinciale kunsthumaniora van Hasselt  start op 1 september 2015  de afdeling muziek voor het eerste jaar van de tweede graad (3de jaar middelbaar) De school b ... meer

Belangrijk deel statiegeld moet naar gemeenten terugvloeien

De Vlaamse regering, in casu Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege, heeft plannen om via statiegeld op drankverpakkingen de zwerfvuilproblematiek in Vlaanderen aan te pak ... meer
08 05 2015
lees meer
De Lijn mag verantwoordelijkheid niet do...